Badminton: Kragujevački Gavranovi osvojili četiri medalje na Adi

Minulog vikenda na beogradskoj Adi održan je turnir B/C/D kategorije u badimntonu. Na ovom nadmetanju Kragujevac su predstavljali takmičari iz badminton kluba Ravens KG uz dosta uspeha.

U B kategoriji su osvojili dve medalje, jednu u mešovitim, a jednu u muškim parovima.

Lana Dramićanin je u tandemu sa Vanjom Rašetom iz Badminton kluba Clear osvojila srebrnu medalju. U polufinalu su savladali par Sava Stepanović – Mia Lainović rezutlatom (2:1 po setovima 14:21, 21:15, 21:17). U finalu su poraženi od strane novosadskog dubla Nenad Milošević – Milica Barbir rezultatom (0:2 po setovima 7:21, 12:21).

U muškom dublu B kategorije nastupili su Andreja Todorović i Luka Milić. Oni su bili prvoplasirani u takmičenju po grupama, što im je obezbedilo bronzano odličije. U polufinalu je ipak bolji bio protivnički par Vanja Bokan – Marko Mihajlović 0:2 (po setovima 17:21, 14:21).

Što se tiče C kategorije, u njoj je Selena Stojanović osvojila dve medalje, u ženskom singlu i dublu. U pojedinačnoj konkurenciji je stigla do zlata pošto je doživela samo jedan poraz u neizvesnom meču u tri seta. U parovima je osvojila srebro u tandem sa Verom Đorđević (BK Beograd), one su ostvarile skor od tri pobede i jednog poraza i tako završile druge.

Učešće na ovom takmičenju je uzeo i Bogdan Novokmet koji niije uspeo da dođe do medalje, ali je pokazao napredak u igri Muški Singl i Mešovitih parova C kategorije sa Selenom Stojanović.

Ostavite komentar

Translate »