Britanski političar i žestoki zagovornik Bregzita Najdžel Faraž objavio je danas na Tviteru da trenutno boravi u Beogradu kao gost porodice Novaka Đokovića i pozdravio odluku australijskog suda o ukidanju odluke da se najboljem teniseru sveta oduzme viza kao „prvu veliku pobedu nad velikom zemljom“. Faraž je u video-snimku na Tviteru, načinjenom ispred Skupštine Srbije, napomenuo da australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da poništi odluku suda. Najdžel Faraž Najdžel Faraž „Proizvoljna moć je iznad vladavine prava“, ocenio je Faraž. Faraž veruje da se to neće desiti, ali ističe da su Đokovića maltretirali govoreći mu: „Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine. Pljava taktika, stvarno“. Premijer Skot Morison je rekao „pravila su pravila“, dodao je Faraž, i ukazao da je i sudija takođe rekao da su pravila pravila, ali da ih je Novak ispunio prilikom ulaska u Australiju. Odluku australijskog suda ocenio je kao „prvu veliku pobedu“ protiv velike države čija je moć narasla u protekle dve godina otkako je pandemija počela. „Verujem u slobodu izbora“, poručio je Faraž. On je dodao da Novaku drži palčeve i da se nada da će odluka suda ostati na snazi.

Britanski političar i žestoki zagovornik Bregzita Najdžel Faraž objavio je danas na Tviteru da trenutno boravi u Beogradu kao gost porodice Novaka Đokovića i pozdravio odluku australijskog suda o ukidanju odluke da se najboljem teniseru sveta oduzme viza kao „prvu veliku pobedu nad velikom zemljom“.

Faraž je u video-snimku na Tviteru, načinjenom ispred Skupštine Srbije, napomenuo da australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da poništi odluku suda.

„Proizvoljna moć je iznad vladavine prava“, ocenio je Faraž.

Faraž veruje da se to neće desiti, ali ističe da su Đokovića maltretirali govoreći mu: „Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine. Pljava taktika, stvarno“.

Premijer Skot Morison je rekao „pravila su pravila“, dodao je Faraž, i ukazao da je i sudija takođe rekao da su pravila pravila, ali da ih je Novak ispunio prilikom ulaska u Australiju.

Odluku australijskog suda ocenio je kao „prvu veliku pobedu“ protiv velike države čija je moć narasla u protekle dve godina otkako je pandemija počela.

„Verujem u slobodu izbora“, poručio je Faraž.

On je dodao da Novaku drži palčeve i da se nada da će odluka suda ostati na snazi.

Ostavite komentar

Translate »