De la Fuente: Španija ima potencijal da osvoji Ligu nacija!

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente izjavio je danas da njegov tim ima potencijala da osvoji Ligu nacija, prenosi AP.

Španija će sutra u holandskom Enšedeu u polufinalu Lige nacija igrati protiv Italije. De la Fuente je preuzeo selekciju Španije po završetku Svetskog prvenstva u Kataru od Luisa Enrikea.

„Sada bi trebalo da budemo bliži onome što očekujemo. Tim napreduje, malo po malo, to vidim svaki dan na treningu”, rekao je De la Fuente.

On je istakao da se španski reprezentativci navikavaju na njegove ideje.

„Nismo imali puno vremena, ali pokušaćemo da budemo na visini zadatka. Mislim da možemo da postignemo nešto važno. Imamo istorijsku priliku da osvojimo titulu sa dva meča”, naveo je selektor Španije.

De la Fuente je rekao da ne pristupa završnici Lige nacija zbog pritiska.

„Ovoj utakmici pristupam kao da mi je poslednja, ali tako pristupam svakom meču. Uvek sam bio takav. Polufinale protiv Italije bi trebalo da bude dovoljna motivacija za svakoga. Imamo priliku da počnemo da stvaramo sopstvenu istoriju”, rekao je De la Fuente.

Utakmica između Španije i Italije biće odigrana sutra od 20.45 časova u Enšedeu. Prvo polufinale Lige nacija između Holandije i Hrvatske na programu je večeras u Roterdamu.

Ostavite komentar

Translate »