Direktor JSD Partizan Tanasković: Uradili smo sve po propisima!

Generalni sekretar Jugoslovenskog sportskog društva (JSD) Partizan Željko Tanasković izjavio je da je Upravni odbor sportskog društva sve uradio po propisima, prenosi Sport.

Upravni odbor JSD Partizan uveo jeprinudnu upravu u fudbalski klub i raspustio Skupštinu fudbalske sekcije. Članovi prinudne uprave su, prema odluci JSD, Zoran Lončar, Željko Tanasković, Nenad Vukčević, Jaško Međedović i Ratomir Babić. Na mesto zastupnika FK Partizan imenovan je Zoran Lončar.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan sazvao je potom vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj je doneta odluka da se istupi iz Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Odlukom Skupštine FK Partizan, Milorad Vučelić ostaje predsednik, Ivan Ćurković počasni predsednik, a Miloš Vazura generalni direktor, čime će biti ignorisana odluka JSD-a. Nakon „odbijanja“ iz FK, usledio je novi potez JSD – zabrana fudbalskoj sekciji da se takmiči pod imenom Partizan i koristi stadion JNA i grb kluba.

„Ne želimo da u trenutku velike tragedije ističemo Partizan u prvi plan. Saosećamo sa porodicama nastradalih i čitavom Srbijom u neizmernom bolu. Neprijatno je da sada u javnost izlazimo sa drugim temama. Uradili smo sve po propisima, poštujući formalno-pravne procedure i Statut“, istakao je Tanasković.

Ostavite komentar

Translate »