Đoković pobedio Amerikanca i započeo odbranu titule u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u prvom kolu Mastersa u Parizu. Đoković je bio bolji od Amerikanca Maksima Kresija 2:0, po setovima 7:6, 6:4. Tako je Srbin, svojim 50. nastupom u Bersiju, započeo odbranu titule u Parizu.

Od samog starta bilo je jasno da ćemo gledati dva potpuna kontrasta u stilu igre Kresija koji igra servis-volej i Novaka koji voše voli da ostane pozadi. Bio je to njihov prvi okršaj i Novaku je trebalo dosta da se privikne na igru Amerikanca francuskog porekla, rođenog u Parizu. Pre svega na čitanje toga gde će odservirati, što nije bilo nimalo lako, s obzirom da Kresi servira i prvi i drugi servis gotovo jednakom brzinom. Đoković je u tom početnom setu fantastično servirao. Izgubio je svega tri poena na svoj servis, ali nije uspeo da pronađe način da dođe do brejka, iako je za to imao prilike. U dva navrata, u drugom i osmom gemu, Kresi se mučio da dođe do servis gema. Đoković je u tom osmom gemu imao tri puta brejk loptu, ali se Amerikanac spektakularno izvlačio servisima. Potom, u taj-brejku, Đoković je sačekao svoju šansu. Kresi je veoma loše odigrao taj deo igre, dobio samo poen i Novak je posle sat vremena igre imao set u džepu.

Morao je Đoković strpljivo da traži šansu i i drugom setu. Kresija nije poremetilo previše to što je lako izgubio taj-brejk. Nastavio je dobro da servira, Novak je opet imao problema sa čitanjem servisa, samim tim i vraćanjem istih. Đoković je nastavio da servira odlično i traži priliku i sačekao je u tom devetom gemu kada je Kresi napravio desetu duplu grešku za 15:40, a Srbin potom pravi brejk. Tu je bio kraj meča – jedan brejk, sasvim dovoljno za pobedu posle 102. minuta igre.

U narednom kolu Novak se sastaje sa pobednikom meča između Karena Hačanova i Marka-Andrea Huslera.

Ostavite komentar

Translate »