DVADESET PRVO KOLO KOŠARKAŠKE LIGE: Zvezda protiv „visokog“ Armanija

Drugi susret Armanija i Crvene zvezde bi trebalo da odudara od jesenjeg rezultata (93:71 za Italijane) pre svega zbog promena u sastavu domaćih za današnji okršaj. Ekipa sa Apenina igra bez Nikole Mirotića i Maodoa Loa, eventualno i Ševona Šildsa, koji su zbirno postigli 59 poena protiv „crveno-belih”. Šabaz Nejpir koji je onda za Zvezdu odigrao četiri minuta bez poena, pre Nove godine je zaigrao za ekipu Etorea Mesine.

Ipak, teško da su povrede Mirotića, koji će odsustvovati i za veći deo preostalog ligaškog nadmetanja, Loa koji bi trebalo ranije da se oporavi i Šildsa (trebalo bi da je spreman ovih dana) koji se povredio na susretu italijanskog prvenstva sa kojim se vratio Nejpir, znatno olakšale igru rivala.

Od povlačenja Mirotića i Loa van stroja, počinje uzlet Armanija sa pet pobeda i dva poraza, od grčkih ekipa, a od povrede Šildsa skor je 3:1 (slavlja protiv Baskonije, Bajerna i Albe, poraz od Olimpijakosa). Od pobede u Barseloni do današnjeg okršaja, italijanska ekipa je stigla na pobedu od ekipa koje su na poziciji za baraž. Za ovu pobedu nema sumnje da bi da je izbore protiv Zvezde (20.30, Sportklub, Arena).

„Košarkaši su odigrali sa izuzetnom borbenošću”, rekao je za pobedu od 82:76 pre dva dana Mesina. „Teško je igrati protiv Albe, sa strpljenjem, dobrom odbranom i skokom. Drugo poluvreme donelo je i sjajnu pozicionu igru. Meli je sjajan nosilac ove ekipe, a prelomnu ulogu odigrao je Devon Hol, kao za seriju ovih mečeva, svojim odlučivanjem, odbranom, karakterom”.

Devon Hol koji je odigrao 24 minuta bez poena protiv Crvene zvezde, odigrao je jednak broj minuta i u susretu sa Barselonom, ali sa 21 poenom uz realizaciju „iz igre” 8/10. Protiv Albe je došao do 14 poena uz 83 %  šuta i asistenciju.

Ovu „minutažu” (29) Mesina je ukazao i Nejpiru, koji je tražio svoj šut sa 13 poena uz 27 % iz polja.

Sport.org.rs

Ostavite komentar

Translate »