EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE: Srbija u osmini finala sa Češkom!

Posle osvajanja drugog mesta u A grupi „plavi” se sele u Bari gde u nedelju igraju prvu eliminacionu utakmicu. –

Asistent Ivica Jevtić: Možemo do četvrfinala

Orlovi su se skorom od četiri pobede i jednog poraza u A grupi plasirali u narednu fazu Evropskog prvenstva. U našem timu su i više nego zadovoljni dosadašnjim učinkom, ali misli su već usmerene na Bari – grad u kojem će odigrati osminu finala.

U nedelju, 10. septembra, plava četa će se suočiti sa Češkom koja je osvojila treće mesto u C grupi, a do tada na rasporedu su odmor i trening.

Kolaković: Svi su dali doprinos, neverovatna energija nas dovela do…

Ivica Jevtić, pomoćni trener Igora Kolakovića, otkrio je da su zadovoljni, jer sada sve ide po planu.

– Prva faza završena je baš kako smo i planirali. Četiri pobede, jedan poraz od Italije, što je bilo očekivano jer su favoriti za osvajanje. Sve ostale utakmice smo dobili, što je isto bilo očekivano. Iz meča u meč smo napredovali i podizali formu. Poslednji korak ekipa Nemačke, gde smo odigrali u jednom dahu i svi su podjedanko učestvovali. Sada ta energija samo može da doprinese kvalitetu koji momci poseduju. Pogotovo kada krenu utakmice na ispadanje – rekao je Jevtić.

Igor Kolaković, predvodnik plave čete, nije krio zadovoljstvo posle uspešne posledlje utakmice u odličnom startu Evropskog prvenstva. Na redu je Češka, ali pre svega odmor, otkrio je selektor.

Balkon u mislima

– Fantastična energija donela nam je i poslednju pobedu, odradili smo grupnu fazu najbolje moguće. Sledi nam osmina finala, ali treba nam da se odmorimo, pa tek onda da razmišljamo o narednom protivniku.

Grupnu fazu „arhivirao“ je i tehničar Aleksa Batak, takođe zadovoljan.

– Bilo je dosta naporno, ali smo izašli sa uspešnim rezultatom, osim poraza protiv Italije, gde smo se isto dobro borili, ali su u tom trenutku bili bolji. Jedan deo ekipe nastavlja sa treningom, drugi deo se odmara, danas krećemo put Barija – rekao je Aleksa.

Nemanja Mašulović spreman je za sledeće izazove.

– Treba da budemo zadovoljni,odigrali smo odlične utakmice. Izgubili smo samo od Italije, koji su tada odigrali bolje. Idemo dalje, imamo par dana da se dobro odmorimo i da se pripremimo za naredni period.

Odbojkaši Srbije pobedili Nemačku za drugo mesto u A grupi

Najiskusniji u taboru orlova, Marko Podraščanin, istakao je atmosferu u ekipi:

– Atmosfera je idealna. Počevši od svih saigrača, 14 igrača igra za ovaj državni tim, svi doprinose sjajnoj igri. Pohvalio bih i navijače, bilo je dosta podrške sa tribina koji su podigli atmosferu, di-džej nas je prepoznao i pustio idealne pesme u tom trenutku. Pokazali smo da je atmosfera sve u ekipi, kako mladići, tako i mi malo stariji, koji se osećamo mlado sa njima. Velika pobeda za nas – rekao je bloker.

Ostavite komentar

Translate »