FK Crvena zvezda organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi – „Crveno-bela krv“

Fudbalski klub Crvena zvezda najavio je danas da će 12. i 13. maja u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi – „Crveno-bela krv“.

U saopštenju Crvene zvezde se navodi da će ova akcija biti organizovana i širom Srbije i Republike Srpske.
„Akcija ‘Crveno-bela krv’ će se održati 27. put tokom 12. maja od 10 do 18 časova i 13. maja od 10 do 16 sati u Medija centru stadiona ‘Rajko Mitić'“, navode iz Crvene zvezde.

Crvena zvezda sprovodi ovu akciju u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi.

„Akciju dobrovoljnog davanja krvi – ‘Crveno-bela krv’ biće organizovana 10. maja u Nevesinju, a dva dana kasnije u Modriči. Zainteresovani mogu dati krv 10. i 11. maja od osam do 13 sati u Zavodu za transfuziologiju Opšte bolnice u Trebinju“, navodi se u saopštenju Crvene zvezde i dodaje se da će akcija biti organizovana i u Kosovskoj Mitrovici.

„Akcija koja se sprovodi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće još jedna prilika da pomognemo onima kojima je to potrebno, naročito u teškim vremenima koja su zadesila našu državu. Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina“, rekli su iz Crvene zvezde.

Iz uprave kluba podsećaju da dobrovoljni davaoci treba da budu: zdravi, naspavani, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata.

Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Ostavite komentar

Translate »