FK Novi Pazar: Neko hoće da nas izbaci iz Super lige!

FSS je kaznio Novopazarce sa 10 miliona dinara zbog sumnji u nameštanje rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara (2:0), koja je odigrana 11. aprila u Surdulici

NOVI PAZAR – Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da je svrha kažnjavanja tog kluba izbacivanje Pazaraca iz Super lige i sprečavanje kandidature njihovog počasnog predsednika Rasima Ljajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

„Najoštrije protestujemo protiv odluka Disciplinske komisije i čelnika FSS, koji stoje iza ovih nečasnih radnji. Neobjašnjivo je da mi za drakonsku kaznu saznajemo iz medija, a da nismo dobili nikakvu zvaničnu odluku. Nije sprovedena nikakva istraga, niti su kontaktirani igrači našeg kluba ili bilo ko iz uprave. Obavešteni smo samo od ‘prijatelja’ iz FSS da smo dobro prošli i da tako mora da bude”, saopšteno je iz Upravnog odbora Novog Pazara.

FSS je kaznio Novopazarce sa 10 miliona dinara zbog sumnji u nameštanje rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara (2:0), koja je odigrana 11. aprila u Surdulici.

Osim toga, izrečena je i uslovna kazna u vidu oduzimanju šest bodova, koja će biti aktivirana ako Novi Pazar u naredne dve godine bude pod istragom Evropske fudbalske unije (UEFA).

„Evidentno je da nam je uskraćeno pravo na odbranu i na iznošenje naših argumenata. U formalno pravnom smislu, mi nemamo kome da se žalimo jer još nemamo odluku o kojoj bruji cela fudbalska javnost. Od nas, koji ni krivi ni dužni plaćamo cenu nečijih ambicija, niko nema veći interes da se ustanovi prava istina i istraži kompletan slučaj”, ocenili su Novopazarci, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Oni su najavili da će iskoristiti sva pravna sredstva u zemlji i inostranstvu kako bi se otkrili i sankcionisali nalogodavci sramne akcije, i kako bi zaštitili čast i ugled kluba sa tradicijom dugom 94 godine.

„Umesto što pojedinci iz FSS jure veštice, morali bi da se pozabave time ko organizuje sastanke svih klubova koji su u zoni ispadanja, osim Novog Pazara, a sve sa jednim jedinim ciljem – da se pronađe matematička formula da Novi Pazar ispadne iz lige. Ovo je samo početak naše dugoročne borbe, za koju znamo da je ne možemo dobiti. Jasno je da smo sami protiv svih, ali ćemo isterati na čistac sve miševe koji se iza ovoga kriju”, naveli su čelnici Fudbalskog kluba Novi Pazar.

Ostavite komentar

Translate »