FK „Radnički 1923“  prodaje igrače, ali dobija pomoć i od Grada i sponzora?

Sjajna igra fudbalera „Radničkog 1923“, koji ispisuju stranice istorije kluba, tema je celokupne fudbalske javnosti u Srbiji. Međutim, među izveštajima o pobedama ove ekipe, provlači se i priča o tome koliko novca se slilo na „Čika Daču“ od prodaje igrača u ovoj sezoni, a sudeći po zvaničnim podacima koje smo dobili od rukovodstva kluba, ispostavlja se da su pominjani iznosi uglavnom bili spekulacije.

Krenimo redom kroz podatke koje smo dobili od direktora FK „Radnički 1923“, Igora Konatara. 

Raskidi i pozajmice

Transferi u FK „Radnički 1923“ u tekućoj sezoni su realizovani tokom zimskog prelaznog roka. Usled izvršene analize, posle poslednje takmičarske utakmice u prethodnoj kalendarskoj godini, doneta je odluka da se raskine saradnja sa sledećim igračima:

– Filip Pajović (prešao u FK „Novi Pazar“)
– Nikola Grbović (FK „Borac“ Čačak)
– Đorđe Jovanović (FK „Radnički“ Sremska Mitrovica)
– Stefan Čolović (FK „Radnički“ Niš)
– Aleksandar Petrović (FK „IMT“ Beograd)
– Geoffrey Charles Chinedu („Liaoning“ Kina)
– Stephane Henoc N’ Gbesso (vratio se u Italiju).

Sa ovim igračima su sporazumno raskinuti ugovori, na način da je klub bio u obavezi da izvrši ono što je dogovoreno do trenutka raskida. U većini slučajeva to je bio period do 31. decembra 2023. godine.

U isto vreme, odlučili smo da pozitivno odgovorimo FK „Partizan“ iz Beograda vezano za prelazak našeg igrača Nikole Miličića, koji je imao važeći ugovor, navodi Konatar.

Takođe, iz sa „Čika Dače“ su u druge klubove na pozajmice otišli:

– Aleksandar Popović (FK „Grafičar“ Beograd)
– Vladimir Tomović (FK „Metalac“ Gornji Milanovac)
– Luka Milojević (FK „FAP“ Priboj). 

Odlaskom u pomenute klubove, oni su preuzeli obaveze koje je FK „Radnički 1923“ imao prema ugovorima sa navednim igračima tokom perioda trajanja pozajmica.

Sponzorstva

„Klub je shodno odgovarajućim odlukama lokalne samouprave od Grada Kragujevca za 2023. godinu dobio iznos od 100 miliona, dok će od FSS, na osnovu naslovnog sponzora lige, data i TV prava sveukupno prihodovati 43 miliona dinara. Od ulaznica prihod je 5 miliona.

Ostavite komentar

Translate »