Izgledna šansa da fudbalska Superliga počne za dve godine

Bernd Rajhart, izvršni direktor Superlige je u nedavnom intervjuu za Fajnenšel tajms rekao da se ideja u vezi sa novom fudbalskom ligom na teritoriji Evrope uobličava i da postoji izgledna šansa da projekat Superlige počne u sezoni 2024/2025, prenosi španska Marka.

Projekat Superlige je poprilično izgledao nevidljivim u poslednje vreme, a čini se da je sve spremno da postane realnost kroz dve odnosno tri godine.

Promoteri i glavni zagovornici ovog fudbalskog projekta su između ostalih, Florentino Perez, Joan Laporta i Andrea Anjeli.

Rajhart je u razgovoru za Fajnenšel tajms rekao da postoji izraženi pomak ka početku otvorenog formata takmičenja u Superligi.

„Predsednici Real Madrida, Barselone i Juventusa nedavno su izneli svoje stavove o problemima sa kojima se fudbal suočava. Mislim da postavljaju prava pitanja i lično bih voleo da čujem različite stavove, kako bi evropska fudbalska zajednica mogla da pronađe prave odgovore“, rekao je izvršni direktor Superlige, a izveštava španski list.

Marka prenosi da je u intervjuu na pitanje o datumu početka takmičenja Rajhart rekao da je optimista i da očekuje početak za par godina.

„Početi u sezoni 2024/2025. godine? Razumno je, optimista sam“, istakao je Rajhart.

Sezona koju je u intervjuu pomenu Rajhart ujedno predstavlja i „početak nove“ Lige šampiona uz značajne promene koje je napravila Uefa.

Otvoreni format Superlige

Novi izvršni direktor Superlige govorio je i o jednom od glavnih pitanja od kada je projekat najavljen prošle godine – o formatu takmičenja koji bi omogućavao učešće timova koji nisu bili deo osnivačke grupe, izveštava Marka.

„Verujem u aktivan i proširen dijalog za stvaranje održivog sportskog modela za evropski fudbal. Želimo da dopremo do svih zainteresovanih strana u evropskoj fudbalskoj zajednici i da proširimo ovu viziju zarad dobrog fudbal. Mislim da će i navijači imati mnogo simpatija za tu ideju. Format nikada neće biti prepreka. Postoji preispitivanje projekta. Postoji jasno izražen pomak ka otvorenom formatu i da se trajno članstvo isključi. Što bi značilo da će liga biti otvorena, sa mogućnošću ispadanja. Želimo da vidimo da li postoji širi konsenzus o rešavanju glavnih problema sa kojima se suočava evropski fudbal“, zaključio je Rajhart, a prenela Marka.

Ostavite komentar

Translate »