Jelena Janićijević, srpska bokserka sa evropskom medaljom i doktorskom diplomom!

Osvajač prve medalje u istoriji srpskog ženskog boksa Jelena Janićijević podelila je svoje utiske posle velikog uspeha na Evropskom prvenstvu u Budvi, gde je osvojila bronzanu medalju.

Jelena je pokazala da i žene mogu da budu uspešne u „muškom sportu“ i da obogate vitrine srpskog sporta medaljama.

„Ponosna sam jer znam šta znači osvojiti medalju za Srbiju. Konkurencija je bila jaka, ja u olimpijskom boksu nemam puno mečeva i sigurno je da polufinale nije mala stvar. Isto tako sam sigurna da čovek uvek mora da želi više i bolje“, ističe Jelena.

Ulaskom u polufinale se obezbeđuje bronza, samim tim četvrtfinale nosi mnogo veći pritisak, jer se stiže na korak do medalje. I pored toga, pobedila je rivalku iz Azerbejdžana jednoglasnom odlukom, uspešno se nosivši sa pritiskom.

Jelena fokusirana u ringu

Jelena fokusirana u ringu

„U četvrtfinalu sam pobedila i pritisak i protivnicu, i to tehničkim nokautom. U mom sportu strah ne sme da postoji, a sa svakim pritiskom čovek mora da se izbori. U polufinalu su, u drugoj rundi, mojoj protivnici, novoj evropskoj šampionki, i brojali. Ipak, sudije su njoj dodelile pobedu, u trećoj mi je ‘bežala’. Ovoga puta je uspela da ubedi sudije da je bila bolja“, ističe bronzana bokserka.

Bokserka sa diplomom

Interesantno je da je boks Jeleni Janićijević čista ljubav i hobi. Ona je akademski građanin sa doktoratom iz oblasti engleskog jezika i ima redovan posao u IT firmi. Pored svega toga uspeva da ulaže u boks karijeru.

„Kada čovek nesto istinski radi iz ljubavi, onda pronađe i način, a ne spisak izgovora“, ističe Jelena.

Put do medalje nije bio lak. Jelena je pre godinu dana doživela prelom šake, dok je meč bio u toku. Povredu je uvidela tek posle meča i odmah je išla na operaciju. Oporavak je bio dug.

„Povrede su deo sporta i to me nije poremetilo. Nažalost, značilo je i da šest meseci moram drastično da prilagodim režim treninga i taktiku borbe, jer su mi lekari rekli da ne smem da koristim ruku šest meseci do godinu dana. Naravno, ja sam tri meseca nakon operacije izašla na prvi turnir. Najvažnije, prošlo je“, priča Jelena.

Akcija tokom meča na Evropskom prvenstvu

Akcija tokom meča na Evropskom prvenstvu

Reprezentativka Srbije navela je da će uvek biti tu za reprezentaciju na velikim takmičenjima.

„Ja sam spremna da na svim velikim takmičenjima boksujem za Srbiju i zadovoljstvo mi je. Ova, prva, medalja u olimpijskom boksu je i dodatna motivacija“, ističe Janićijevićeva.

Ostavite komentar

Translate »