Mendez: Islam želi revanš protiv Volkanovskog!

Havijer Mendez, trener UFC zvijezde Islama Mahačeva, otkrio je da je njegov pulen zainteresovan za revanš protiv Aleksandera Volkanovskog. Mahačev je, podsjetimo, 11. februara izašao kao pobjednik protiv Volkanovskog u jednom od najintrigantnijih dvoboja godine dosad, piše Hype BiH.

Iako je vladajući UFC svjetski prvak u lakoj kategoriji pobijedio jednoglasnom odlukom, ima i onih koji vjeruju da je trebao slaviti australijski “Veliki”.

– Islam Mahačev je pobijedio u toj borbi, ali je li to bila teška borba? Pakleno teška. Je li bilo teže, nego što sam mislio? Jeste… – rekao je Mendez i dodao:

– Da li je stekao moje puno poštovanje? Prokleto da, dobio je moje poštovanje. Radujem li se revanšu ako ga budu imali? Da… Želim taj revanš. Znam da i Islam to želi. Ništa ne izbjegavamo. Ako UFC spoji taj meč, to će se dogoditi. To će se dobrovoljno dogoditi sa obje strane. Oni će to htjeti, mi ćemo to htjeti… Nadam se da će to biti veliki događaj – istakao je Mendez.

Prije nego što UFC razmotriti pomenuti revanš, Volkanovski mora obaviti posao u perolakoj kategoriji. Na UFC događaju 290, “Veliki” želi vratiti status prvaka protiv privremenog nosioca naslova u perolakoj kategoriji Žaira Rodrigeza. U međuvremenu, Mahačev čeka dostojnog kandidata za naslov u lakoj kategoriji, prenosi “MiddleEasy”.

Ostavite komentar

Translate »