Mikec i Arunovićeva ponovo najbolji strelci Srbije

Streljački savez Srbije saopštio je danas da su Damir Mikec i Zorana Arunović izabrani za najbolje strelce Srbije u 2023. godini. Priznanje za najboljeg trenera godine u Srbiji ponovo je osvojio Goran Mikec, Damirov brat i trener, naveo je Streljački savez Srbije.


Mikec je 2023. godine postao evropski prvak i svetski vicešampion pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.

„Jedan je od svega nekoliko strelaca koji su u 2023. došli do pobedničkog postolja i na evropskom i na svetskom šampionatu u pojedinačnoj disciplini. U riznicu je dodao i zlato na Svetskom kupu u Limi”, naveo je Streljački savez Srbije u saopštenju.

Zorana Arunović je na Svetskom kupu u Kairu osvojila srebro, dok je na finalu Svetskog kupa u Dohi bila na korak od odličja, zauzevši četvrto mesto.

Oboje su zabeležili po nekoliko plasmana u finala na velikim takmičenjima, a osvojili i medalje u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu.

Niz odličnih rezultata koja su Arunovićeva i Mikec ostvarili zajedno, kao članovi miks para, bio je dugačak i minule godine – osvojili su zlatne medalje na Svetskim kupovima u Rio de Žaneiru i Limi i na Evropskom prvenstvu u Talinu, a srebrne na Svetskim kupovima u Bakuu i Kairu.

Mikec je deseti put uzastopno, a 11. put ukupno proglašen za najboljeg muškog strelca Srbije, dok je Zorani Arunović priznanje za 2023. osmi trofej za najuspešniju takmičarku Srbije.

Sport.org.rs

Ostavite komentar

Translate »