Milorad Dokmanac pred Svetsko prvenstvo u rvanju: Cilj su nam olimpijske norme

Beograd će za mesec i po dana drugi put uzastopno biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju. Selektor muške rvačke reprezentacije Milorad Dokmanac izjavio je da očekuje da će Srbija uspeti da izbori četiri olimpijske norme.

Poslednji dobar rezultat srpski rvači ostvarili su na međunarodnom turniru u Poljskoj.

Tibilov je u Poljskoj u kategoriji do 60 kg osvojio zlato, dok je Viktor Nemeš izborio srebro u konkurenciji do 67 kg. Bilo je 117 takmičara iz 37 zemalja.

“Pripreme za prvenstvo sveta počele su još u januaru, ali drugi deo priprema je u junu mesecu. Jedan od kontrolnih turnira je upravo bio Pitlašinski u Poljskoj, jedan od najznačajnijih svetskih turnira. Odlučili smo se da nastupe samo Mate Nemeš i Tibilov od ovih naših prve postave. Opravdili su potpuno očekivanja i pokazali da su u vrhunskoj formi“, izjavio je selektor rvačke selekcije Srbije.

On je dodao da reprezentacija ima i plejadu mladih talenata.

„Nastupila su i trojica naših mladih perspektivnih rvača, Ilić, Kovačević i Katić, koji su veoma dobriostvarili su plasmane od petog do osmog mesta i u seniorskoj konkurenciji i pokazali da imamo podmladak“, rekao je Dokmanac.

Na prethodnom prvenstvu reprezentacija Srbije osvojila je četiri zlatne medalje i jednu bronzanu. Selektor Srbije ističe da je to veliki rezultat.

„Mislim da je gotovo nemoguće ostvariti ovakav rezultat. Poklopila se dobra organizacija celog saveza, države koja je stala iza toga, poklopili su se i rvači da budu u vrhunskoj formi i mislim da u individualnim olimpijskim sportovima to se nije desilo u istoriji i teško će to biti nadmašiti, tako da ovaj put neka bude četiri olimpijske norme i to bi bila jako dobra zamena. To svetsko povremstvo će biti značano i za osvajanje olimpijskih normi“, rekao je selektor rvačke reprezentacije.

Pimarni cilj selekcije u pripremnim turnirima je spremanje forme za Svetsko prvenstvo.

„Cilj ove provere trenutne forme, nakon svih ovih priprema što smo imali u Turskoj, Španiji i Mađarskoj, je da proverimo opšte stanje pripremljenosti i konkurenciju Rusije, Belorusije, Kirgistana, Mađarske i naše selekcije, plus još ostalih sedam ili osam ekipa. Pokušaćemo da osvojimo što više medalja, ali osnova je da vidimo trenutnu formu i da do 16. septembra završimo pripreme kako smo planirali“, zaključio je Milorad Dokmanac.

Ostavite komentar

Translate »