Mladi srpski rvači i rvačice osvojili 14 medalja u Zagrebu

Kadetska reprezentacija Srbije u rvanju ostvarila je veliki uspeh na međunarodnom kadetskom turniru „Croatia open“ u Zagrebu, osvojivši ukupno 14 medalja.

Kako se navodi u saopštenju, na ovom prestižnom turniru učestvovalo je više od 100 takmičara iz 10 zemalja, a izvanredni rezultati srpskih mladih rvača potvrda su izuzetno kvalitetnog i stručnog rada Rvačkog saveza Srbije u kontinuitetu.

Muška kadetska reprezentacija Srbije ekipno je zauzela drugo mesto sa 147 bodova, iza Hrvatske (164 boda), a ispred Češke sa 95 bodova.

Srpski kadeti osvojili su osam medalja – tri zlatne medalje: Dejan Bekrec (60 kg), Jovan Miolski (65 kg), Vamoš Antal (71 kg).

Srebrne medalje su osvojili: Miloš Vukosavljević (55 kg), Ognjen Jakovljević (71 kg), Branko Đukić (80 kg) i Marko Supić (119). Bronzanu medalju osvojio je Simo Jovšić.

U konkurenciji kadetkinja i ženska selekcija je ekipno osvojila drugo mesto sa 105 bodova, iza Mađarske (127 bodova), a ispred Italije sa 105 bodova.

Mlade rvačice Srbije osvojile su šest medalja od toga tri zlatne medalje: Lena Ećimović (53 kg), Anđela Cvetković (61 kg) i Maša Perović.

Srebrnim odličjima okitile su se Milica Sekulović (53 kg) i Dunja Lukić (61 kg), dok je bronzu uzela Evelin Ujhelji (61 kg).

Uz srpske mlade rvače bio je selektor dr Milorad Dokmanac, kao i treneri Đorđe Miolski, Dušan Popetru i Dalibor Perović.

Ostavite komentar

Translate »