NEZAPAMĆENO U SRPSKOM FUDBALU: Četvorici igrača Timoka iz Zaječara ZABRANJENO da igraju fudbal ŠEST godina!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je četvoricu prvotimaca Timoka iz Zaječara sa ukupno šest godina zabrane bavljenja fudbalom!

Suspenzija od po dve godine izrečena je Milošu Gardiću i Milošu Cvetkoviću, dok su kaznu od po godinu dana dobili Milan Blagojević i Aleksandar Mitrović.

Četvorica pomenutih fudbalera terete se da su na meču Prve lige Srbije protiv Železničara u Pančevu (3:2), narušili intergritet takmičenja i napravili prekršaj iz člana 80 Disciplinskog pravilnika, u vezi sa članovima 11-14. U prevedenom – učestovali su u sumnjivim radnjama i uticali na konačan rezultat.

Kompleksan slučaj dobio je epilog u prvom stepenu, posle pisanih izjava fudbalera Timoka, tadašnjeg šefa struke Vojkana Rajčića, trenera Gorana Stankovića i predstavnika kluba, Stefana Mladenovića. Svi fudbaleri su imali jedinstven stav – imenjaci Miloš Gardić i Cvetković načinili su sporan prekršaj. I to nije sve – Gardić je prema tvrdnjama saigrača i ostalih svedoka, u svlačionici, priznao učestvovanje u nesportskim radnjama. Usput, isti fudbaler označen je i kao inicijator sumnjivog dela.

U dokaznom postupku, Gardić se branio tvrdnjom da iskazi saigrača nisu plod “slobodne volje“. Komisija je ostala pri stanovištu da “osumnjičeni“ nije dostavio uverljive dokaze i iskaz ocenila neuverljivim.

Umešanost Cvetkovića, Blagojevića i Mitrovića u ceo slučaj, prvostepeni organ utvrdio je i posle izveštaja “ad hok“ komisije Organizacije trenera FSS, zadužene za fer-plej.

Kako se navodi sumnjiv bio je treći gol Železničara, u kojem uočena neobična reakcija fudbalera Timoka. Označen je igrač sa brojem 77 – Miloš Cvetković, kojem se stavlja na teret loša i neobjašnjiva reakcija.

Povodom ovoga meča reagovala i UEFA, što dovoljno ukazuje na ozbiljnost situacije. Naime, odeljenje za integritet evropske kuće fudbala dostavilo je dokaze o velikom broju kladioničarskih uplata na pobedu Železničara u sportnom susretu. Kvota na trijumf Pančevaca konstatno je padala na dan utakmice, 13. septembra. Neposredno pred početak utakmice ona je dostigla minimalnu vrednost.

Dojava iz UEFA bila je jasan signal Svetislavu Đuroviću, oficiru za integritet FSS, da pokrene postupak pred Disciplinskom komisijom. Prethodno su u predistražnom postupku pribavljeni neophodni dokazi

Rukovodstvo Timoka se ubrzo posle utakmice ogradilo od postupka svojih igrača, a ubrzo su i raskinuti ugovori sa Milošem Cvetkovićem i Milošem Gardićem.

Sankcionisani igrači na odluku Disciplinske komisije imaju mogućnost žalbe.

O sumnjivim radnjama u FK Timok već smo pisali, i izgleda da je urodilo plodom.

Prevara godine: FK Timok iz Zaječara uz pomoć Boška Ničića nameštao fudbalske utakmice?!

Nema mira u srpskom fudbalu, uprkos velikim uspesima i na klupskom i reprezentativnom nivou! Ovoga puta su reč uzeli prvoligaši, a pozadina svega je kladionica!

Šta se tačno desilo na meču Železničar Pančevo – Timok 1919 koji je prijavljen od strane UEFA? Kako saznajemo, na hiljada i hiljade evra (nezvanično: zbirno više od 15 miliona dinara!) uplaćene su na razne kladioničarske igre, a vezane su za ishod prvog poluvremena meča, klađenje na sledeći gol na meču, broj golova u prvom poluvremu, broj golova na meču, kao i sam konačan ishod. Uplate su pretežno obavljene u stranim kladionicima i izvršene su dan pre utakmice, na dan duela, ali i za vreme klađenja uživo.

Detalji: Kvota pala sa 1,72 na 1,23

Veliki broj uplata „odao“ je ceo slučaj, a da je nešto sumnjivo videlo se i kroz ogroman pad kvote. Trijumf domaćeg tima dan pre meča plaćao je 1,72, a na dan utakmice kvota je pala na 1,23.

Utakmica

Kvota na golove pala je takođe i to drasično. Klađenje na tri ili više pogotka plaćalo je 1,38 (pala kvota sa 1,91).

Sam meč doneo je dosta spornih detalja. Dva penala, a četiri fudbalera Timoka su dobila diciplinsku prijavu zbog „neuobičajenog ponašanja tokom utakmice koje je pomoglo Železničaru“. Zanimljivo, klub iz Zaječara je raskinuo ugovore sa tim fudbalerima.

Kako saznajemo, ovo nije jedini meč koji je pod lupom i moguće je da narednih dana stignu prijave za još neke utakmice. Kladionice su postale velika pretnja srpskom fudbalu, jer posle sudije (Srđan Obradović), dolazimo i do fudbalera koji su umešani u nečasne radnje.

Ostavite komentar

Translate »