Nikola Miljković treći na trci u Monci, prvi među debitantima

Srpski vozač Nikola Miljković, koji nastupa u takmičenju Klio kup Europe, osvajanjem trećeg mesta na trci u Monci ostvario je najveći uspeh ove sezone. Naš poznati automobilista je u 13. ovosezonskoj rundi izuzetno konkurentog takmičenja stigao do trećeg mesta na tronu iako je startovao sa 12. pozicije.

Vozač beogradske ekipe Tempo Racing Team je na kraju trke kroz cilj prošao šesti, ali je ipak završio na trećem mestu zbog diskvalifikavije trojice vozača.

Naime, zbog nesportske vožnje i penalizacije prvobitni poredak promenjen je odlukom sudija, tako da je Felipe Jelmini ostao bez trijumfa, a pobednikom je proglašen Anthony Jurado, dok je drugi bio David Pouget.

Istovremeno, Miljković je bio najuspešniji u borbi za Čelenger, u kome konkurišu debitanti u ovom izuzetno zanimljivom i ujednačenom takmičenju, gde je redovno više od 35 vozača na stazi, mahom iskusnih Francuza i Italijana.

Do kraja sezone ostala su još dva trkačka vikedna odnosno četiri trke – u Francuskoj (14-16.10) i u Španiji (11-13. 11).

Ostavite komentar

Translate »