Novi Beograd ima priliku da preuzme tron Lige šampiona u vaterpolu od Pro Reka

Vaterpolo klub Novi Beograd igraće u finalu Lige šampiona protiv italijanskog Pro Reka. Direktan prenos duela je na Prvom programu RTS-a od 21.00.

Novi Beograd će u reprizi prošlogodišnjeg finala imati prilike da se savlada italijanski Pro Reko, aktuelnog prvaka Lige šampiona.

Vaterpolisti Novog Beograda savladali Barselonetu posle peteraca, 4:2, u regularnom delu meča bilo je 8:8, i plasirali se u finale Lige šampiona. U drugom polufinalu Pro Reko je savladao Vuljagmeni sa 12:8.

„Najbitnije je da smo uspeli da uđemo u finale i da smo u prilici da se borimo za trofej. Prevashodno se bavimo analizom naše igre, a tek posle analizom rivala“, izjavio je trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić.

Srpski tim će pokušati da prvi put u istoriji osvoji trofej i spreči Pro Reko da slavi treći put uzastopno kako bi se domogao do ukupno 11. titule šampiona Evrope.

Poslednji put tim iz Srbije koji je osvojio Ligu šampiona bila je Crvena zvezda pre 10 godina kada je bila bolja od hrvatskog Juga, finale je takođe odigrano u Beogradu.

Ostavite komentar

Translate »