Odbojkašice beogradskog Radničkog iznenadile Zvezdu na Zvezdari (3:2)

Odbojkašice Radničkog iz Beograda nastavile su sa podvizima u 20. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige. Beograđanke su, na svom terenu, porazile Crvenu zvezdu nakon velike borbe sa 3:2, po setovima 23:25, 27:25, 21:25, 25:20 i 15:8.

Iako je ekipa Milana Gršića u dva navrata imala ukupno vođstvo, Radnički se ni u jednom momentu nije predavao i na kraju je uspeo da napravi još jedan značajan korak u borbi za opstanak.

Nakon izjednačenog početka, u kojem su obe ekipe bile oprezne, Zvezda je pri rezultatu 10:10, zaigrala sigurno u odbrani i blokovima Đurović i Jasek, uz poene Stojić, napravila je seriju od 8:2. Iako je u narednih nekoliko relija Kimberli Drevnjok sa četiri vezana poena, od čega su tri bila asa, uspela da smanji zaostatak rivala i učini završnicu zanimljivom, crveno-bele dame su do kraja bile dovoljno koncentrisane i sa 25:23, povele su sa 1:0.

Nastavila je Zvezda sa nešto boljom igrom i u drugom periodu, pošto je povela najpre sa 5:0, a potom i sa 9:5 i 12:10. Ipak, kao što se i može zaključiti iz rezultata, Radnički je polako podizao nivo svoje igre i u nastavku je sve vreme disao za vratom favorizovanom protivniku, što mu se u finišu i isplatilo. I pored toga što je Zvezda imala dve prilike da duplira prednost (24:22), već pomenuta Drevnjok nije želela to da joj dozvoli, pošto je u nastavku uspešnim poenima iz napada režirala preokret svoje ekipe, koje je krunisano zasluženim izjednačenjem – 27:25.

Sportonline.rs

Ostavite komentar

Translate »