Partizan oborio rekord Evrolige sa 16.124 prodatih sezonskih karata

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je da je klub postavio novi rekord sa prodatih 16.124 sezonskih ulaznica i da je konačno u potpunosti rešen poreski dug kluba.

U Beogradu je juče održana sednica Skupštine Partizana, kao i Upravnog odbora, posle čega se medijima obratio Mijailović.

„Održana je Skupština gde je usvojen finansijski izveštaj za prošlu sezonu. Kompletni sportski ciljevi za prošlu sezonu su ostvareni, osvajanjem ABA lige i plasmanom u TOP 8 fazu”, rekao je Mijailović na početku obraćanja.

Govorio je Mijailović i o konačnom rešavanju poreskog duga koji je klub imao prema državi.

„Poreski dug je značajnim delom rešen tako što je kroz akciju „Jedan Partizan imamo” skupljeno milion i 760 hiljada evra. Polovinu toga dali su članovi Upravnog odbora, a ostatak je skupilo 22 hiljade ljudi koji su učestvovali u akciji skupljanja 800 hiljada evra. Ostatak duga će biti rešen kroz kredit koji smo obezbedili pod veoma povoljnim uslovima. Zahvaljujem se državi koja je imala strpljenja da rešimo ovaj poreski dug. Hvala državi i što nam pomaže i ove godine i što je učestvovala i ove sezone u kreiranju 30 odsto budžeta. Ovo je najveći budžet u klupskoj istoriji koji smo uspeli da kreiramo”, dodao je Mijailović, prenosi dnevni sportski list Sport.

Posebno je Mijailović ponosan na rekordan broj prodatih sezonskih ulaznica.

„Ovo je za nas rekordna sezona, ponosno mogu da saopštim da smo prodali 16.124 sezonskih ulaznica. Nijedna jedina ulaznica nije poklonjena, svaka je plaćena, osim 15 ili 20 koje smo podelili našim navijačima koji su socijalni slučajevi. To je nama kao klubu ogroman vetar u leđa za utakmice, ali i finansijska injekcija koja nam mnogo znači i pomaže u kreiranju budžeta”, konstatovao je Mijailović.

Kad je u pitanju sportski sektor, Mijailović ističe da će uskoro u klub stići još najmanje jedan košarkaš.

„Prelazni rok za nas nije završen, sigurno ćemo dovesti jednog, a možda i dva igrača, ali nećemo ništa raditi na silu, već ćemo pažljivo birati. Nećemo srljati, to mora da bude igrač koji se uklapa u sistem trenera Željka Obradovića i koji može da se uklopi u naše ambicije”, zaključio je Mijailović koji je na kraju u ime KK Partizan izrazio saučešće porodicama stradalih u Banjskoj na Kosovu i Metohiji i poslao poruku mira i pomirenja.

Ostavite komentar

Translate »