PARTNERSTVO DRŽAVE, FSS I UEFE: Za srpske stadione 20 miliona evra!

Projekat obnove novih travnatih terena sa hibridnom travom, sistemom za navodnjavanje i grejanje, optočeo na stadionima Zvezde i Partizana, sledi „Karađorđe”, pa ostali tereni, kaže generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović. – Danas (12 časova) Skupština FSS.

Evropska fudbalska unija (Uefa) u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS) i državom Srbijom, u narednih godinu dana uložiće 20 miliona evra u infrastrukturne projekte, saznaje „Politika”. Ceo projekat počeo je pre nešto više od mesec dana. Prvi na listi klubova koji će njime biti obuhvaćeni su Crvena zvezda i Partizan, na čijim se terenima trenutno kompletno menja trava i postavljaju nove hibridne podloge. Ujedno, biće postavljeni i najsavremeniji sistemi za grejanje i navodnjavanje.

O tome generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović kaže:

– Želimo da promenimo sliku o srpskom fudbalu. Zahvaljujući podršci od Uefe i velikoj pomoći države, slobodan sam da kažem da počinje nova era za naš najpopularniji sport. Trenutno su veliki radovi na naša dva najveća stadiona. Fudbaleri Zvezde i Partizana će od nove sezone imati daleko bolje uslove za igru, poput onih koje gledamo u najozbiljnijem društvu Evrope. Posle toga doći će na red i stadion „Karađorđe” u Novom Sadu, pa svi ostali tereni.

Kolika će sve to koštati?

– Imajući u vidu da samo troškovi za postavljanje svih sistema i hibridne trave za stadione Zvezde i Partizana iznose preko milion evra, procena je da će ceo ovaj projekat na kraju koštati oko 20 miliona evra.

Danas u podne u Sportskom centru u Staroj Pazovi zakazana je redovna Skupština FSS. Na dnevnom redu naći će se dve tačke. Prva je podnošenje finansijskog izveštaja, a druga izbor pravnih tela. Prošla godina bila je do sada najbolja u finansijskom pogledu jer je FSS imao prihod od čak 38,5 miliona evra a profit je bio takođe rekordan – tri miliona evra! Na dnevnom redu je i izbor Nadzornog odbora, Disciplinske komisije, Komisije za žalbe. Interesantno je da će veliki broj novih članova biti potpuno nepoznat fudbalskoj javnosti. Kako smo saznali, reč je o iskusnim profesionalcima.

Miroslav Sever novi disciplinski inspektor

Kako saznajemo, novi disciplinski inspektor FSS biće Miroslav Sever, dobro poznato lice ovdašnje fudbalske javnosti. Reč je o čoveku koji je nekada bio deo fudbalskog sistema, a pred kojim je danas svakako težak zadatak. Uzimajući u obzir njegovo iskustvo, deluje da napravljen dobar izbor.

Predsednik Disciplinske komisije FSS Ivan Nikolić ostaje na toj funkciji, a ostali članovi biće zamenjeni novim.

Ostavite komentar

Translate »