Piksi posle poraza od Brazila: Da su nam zdravi Mitrović, Vlahović i Kostić…

Dragan Stojković Piski rekao je posle poraza od Brazila da je veliki uticaj na negativan rezultat imala činjenica da Mitrović, Vlahović i Kostić „vuku“ povrede, kao i da je njegova ekipa fizički pala u drugom poluvremenu duela sa Brazilom.

Selektor Srbije rekao je na konferenciji za medije da je njegov tim bio ravnopravan rival sa Brazilom, ali samo u prvih 45 minuta utakmice.

„U prvih 45 minuta bili smo u egal poziciji, nisu oni bili dominantni. U drugom poluvremenu smo fizički pali, nismo bili tim. Brazil ima odlične igrače i to je umeo da kazni.“

Slede utakmice protiv Kameruna i Švajcarske, a „orlovi“ će u tim mečevima morati mnogo bolje ukoliko žele do osmine finala Mundijala.

„Moramo drugačije. Iznenadio me fizički faktor, nisam mogao da prepoznam svoj tim u drugom poluvremenu. Sa mnogo problema smo došli u Katar, povrede kod igrača koji su udarne igle. Nemamo 100 odsto spremne igrače i to se videlo.“

Još jednom je selektor apostrofirao koliko je na ishod meča uticalo što se pojedini igrači nisu oporavili od povreda.

„Pokazali smo u prvom delu da možemo da igramo. Da smo imali spremne Mitrovića, Vlahovića i Kostića, druga bi pesma bila“, rekao je Piksi i dodao da je Brazil jedan od favorita za osvajanje Mundijala.

Naredni meč na Mundijalu Srbija igra u ponedeljak, kada će protivnik biti selekcija Kameruna.

„Period ispred nas moramo da iskoristimo da se odmorimo, neće biti previše fizičkog rada. Cilj znamo i nećemo se predati. Izgubiti od Brazila nije sramota. Analiziraćemo igru i Kameruna i Švajcarske i pokušaćemo da se što bolje pripremimo da budemo bolji nego što smo bili večeras“, završio je Stojković.

Ostavite komentar

Translate »