Piksi pred Brazil: Ne plašimo se nikoga na svetu, moramo da budemo koncentrisani i pametni

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi kaže da očekuje dobru i hrabru Srbiju protiv Brazila. Ističe da su fudbaleri dobro radili i da su spremni za sve što ih očekuje.

Srbija i Brazil igraju u četvrtak od 20 sati na šampionatu sveta u Kataru, a selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ističe dan uoči meča da je veoma srećan i ponosan što je „malu Srbiju“ doveo među 32 najbolje selekcije na svetu.

„Ipak, ne smemo da zaboravimo da je ovde turnir, da imamo i Kamerun i Švajcarsku i cilj je da se prođe. Možda Brazil i nije toliko bitan. Videćemo, ali zamislite samo da jedna Italija nije ovde“, rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Stojković se našalio posle pitanja brazilskog kolege… „Šta kažete – četvorica napadača igraju protiv Srbije? Onda smo gotovi“, odgovorio je Stojković.

Pitao je brazilskog novinara i „da li će neko igrati u odbrani“.

„Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svetu ne plašimo – čak ni Brazila“, naglasio je Stojković i najavio da neće nikog „posebno čuvati“.

„Nikada ne markiramo posebno nekog igrača. Vinisijus, Rafinja, Nejmar, svi su sjajni, ali nije mi važno kako Brazil igra, već Srbija. Nikog se ne plašimo, moramo da budemo koncentrisani, pametni, da ne trčimo da svakog markiramo. Biće teško, ali moguće je zaustaviti Brazil“, smatra Stojković.

Kaže da je jedino Filip Kostić pod znakom pitanja, dok Aleksandar Mitrović već tri dana trenira sa ekipom.

„I da su poslali dron ne bi videli ništa posebno“ 

Stojković smatra da je velika razlika u odnosu na meč u Rusiji 2018. godine.

„Sada je mnogo toga drugačije, igrači su stariji, napredovali su, imaju više samopouzdanja. Tada je Brazil bio naš treći meč, a sada prvi. Tu je i Švajcarska, jedva čekam tu utakmicu“, jasan je Stojković.

Naglasio je da će Srbija igrati inteligentan fudbal koji pravi razliku.

Selektor je prokomentarisao i pisanje Gazete delo sport da su Brazilci dronom snimali trening Srbije.

„Ne verujem u informaciju da su snimali. Ko smo mi? Oni su fudbalska velesila, to je sigurno dezinformacija. A i da su poslali dron, ne bi videli ništa posebno“, poručio je Stojković.

Tadić: Trudimo se da igramo inteligentan fudbal

Kapiten Srbije Dušan Tadić rekao je da je Brazil sjajan tim, ne samo individualno, ali da se srpski tim fokusira samo na svoje redove.

„Naš fokus je ipak na nama, trudimo se da igramo inteligentan fudbal. Brazilci su pet puta osvojili titulu, može to da nas motiviše, potrebno je samo da uživamo i rezultat će doći“, istakao je Tadić.

Prema njegovim rečima, siguran je da će iskustvo iz Rusije dosta značiti.

„Sada smo u najboljim igračkim godinama. Samo treba da radimo isto kao i do sada i neće biti nikakvih problema“, poručio je Tadić.

Ostavite komentar

Translate »