POSLE FIJASKA NA EP: Toni Đerona nije više selektor rukometaša Srbije!

POSLE FIJASKA NA EP: Toni Đerona nije više selektor rukometaša Srbije!

Toni Đerona nije više selektor rukometne reprezentacije Srbije. Kako je objavio Rukometni savez Srbije, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu ugovora.


Posle obavljene prve analize od strane nadležnih Rukometnog saveza Srbije i prijateljskog sastanka sa španskim stručnjakom, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu saradnje. Đeronin ugovor isticao je u junu, ali je nakon neuspeha na kontinentalnoj smotri prevremeni rastanak bio jedino logično rešenje. 

„Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno”, rekla je predsednica Rukometnog saveza Milena Delić. 

Na oproštaju od reprezentacije samo reči hvale o Srbiji imao je španski strateg Toni Đerona. 

„Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate”, jasan je bio Đerona. 

Sport.org.rs

Ostavite komentar

Translate »