Predstavnici FIFA i UEFA: Razočarani smo, biće posledica po FSS!

Predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) Luka Nikola izjavio je da je razočaran što danas nije održana sednica Izborne skupštine Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je trebalo da bude izabran novi predsednik FSS.

Sednica je trebalo da bude održana u Staroj Pazovi, a odložena je za sutra zbog nedostatka kvoruma, saopštio je predsednik Odbora za sprovođenje izbora Ivan Radošević.

Za kvorum je bilo neophodno da prisustvuje 43 delegata, pošto ih u Skupštini ima ukupno 85.

Predstavnik UEFA Luka Nikola izjavio je da su vrlo zabrinuti što izbori nisu održani danas.

„Mi smo zajednički sa Fudbalskim savezom Srbije prošli reviziju Statuta zbog održavanja izbora na svim nivoima. Savezu je sada potrebna stabilnost jer nam se bliži Svetsko prvenstvo. Po važećem Statutu saveza Skupština može da se održi dan kasnije u isto vreme i po istom dnevnom redu. Mi ćemo ostati u Srbiji da sutra ispratimo da li će skupština i biti održana”, rekao je Nikola i dodao:

„Ako ne bude održana, moraćemo da podnesemo izveštaj u sedište naše organizacije i posle toga će se znati koje će mere UEFA preduzeti”.

Predstavnik FIFA, Svetske fudbalske asocijacije, Elham Mamadov složio se sa kolegom iz UEFA.

„Razočarani smo jer nije bilo kvoruma, a do početka Mundijala su ostale još samo tri nedelje. Ostaćemo i sutra ovde, a ukoliko se ne održi Skupština, UEFA i FIFA će zasedati po ovom pitanju i verovatno će biti posledica”, rekao je Elham Mamadov.

Ostavite komentar

Translate »