PRIPREME FUDBALERA CRVENE ZVEZDE U ANTALIJI: Šampion hvata zalet za odbranu titule!

Konture tima polako se naziru, do povratka u Beograd predstoji borba za što bolji status. – Hoće li dolazak Argentinca Aleksa Viga još više ubrzati igru „crveno-belih” po desnom boku

U našem najvećem klubu su rešeni da u 2023. godini, naprave još ozbiljniji sportski zaokret u odnosu na prethodnu kada je Crvena zvezda manje-više ostvarila sve svoje zamisli! Zbog toga se kao prvi i obavezujući zadatak nameće podmlađivanje tima, a u toj fudbalskoj zamisli generalnog direktora Zvezdana Terzića i sportskog direktora Mitra Mrkele, leži osnovna ideja da se naš najtrofejniji klub uhvati u koštac sa svim mogućim izazovima koji ga čekaju u naredne tri-četiri godine kako na domaćoj sceni, tako i na međunarodnom planu. Zato, se ovih dana užurbano radi na formulisanju tima za ovu takmičarsku godinu od koje u Crvenoj zvezdi puno očekuju.

Prvi zadatak igrača i stručnog štaba jeste osvajanje nove titule. Trijumf na domaćoj sceni ove godine ima višestruku vrednost, jer će srpski prvak steći pravo direktnog učešća u grupnoj fazi takmičenja Lige šampiona. Pored finansijskog efekta tražiće se i dobra igra, stvaranje novih fudbalskih asova od kojih žive ovdašnji klubovi, a. među njima je svakako i Crvena zvezda.

Drugi zadatak je stvaranje jakog tima koji će se u oštroj međunarodnoj konkurenciji, gde„crveno-bele” očekuju najbolji timovi Evrope, ravnopravno upustiti u trku za važne bodove koji u elitnom takmičenju donose veliki novac. I treći, ne manje važan posao, jeste očuvanje dosadašnjeg sportskog statusa i imidža koji u evropskim okvirima pripada nekadašnjem šampionu Evrope. Zato je ovo zimsko spremanje korak napred ka letnjoj fudbalskoj promenadi kojoj svake godine teži ovaj klub.

Dolazak mladog argentinskog fudbalera Aleksa Viga iz čuvenog svetskog kluba iz Busenos Ajeresa River Plejta svakako je za svaku pohvalu. Terzić i Mrkela su znalački krili od javnosti ime igrača od kojeg u Crvenoj zvezdi puno očekuju. Jer želja trenera Miloša Milojevića je da njegova ekipa ove godine igra mnogo brži fudbal nego do sada, a takvo razmišljanje zahteva igrače koji mogu da odgovore tim zadacima savremenog fudbala. Mladi Argentinac se kod svog sunarodnika Ibanjeza, koji je nekada sa puno uspeha nosio Zvezdin dres a danas igra u Grafičaru, gde nosi i kapitensku traku, detaljno raspitao o svom budućem klubu. Vigo ne krije da je baš Ibanjez najviše uticao da donese važnu odluku i da svoju fudbalsku karijeru, koja ide u dobrom smeru, nastavi baš u Beogradu i baš u redovima nekadašnjeg evropskog prvaka.

Ipak, u klubu su razmišljali na duge staze, pa su doveli i Lazara Nikolića iz Javora, momka koji je glavne fudbalske korake napravio u Partizanu, a punu afirmaciju stekao u Ivanjici. Na pripremama u Antaliji Lazar je igrao odlično, pokazao je izvanrednu tehniku sa loptom, brzinu, sve ono što krasi modernog beka. Konkurencija na levom boku takođe je odlična, gde je Milan Rodić „zacementirao” mesto, mada je mladi Gruzin Azarov sve bolji. Dakle, Zvezdina igra će se od proleća zasnivati po bokovima, kao što to rade najveći evropski klubovi. Kako će to izgledati na terenu videćemo već 4. februara kada u Beograd stiže Vojvodina.

Do kraja priprema u Antaliji našeg prvaka očekuju još dve provere sa bugarskim Ludogorecom i Austrijom iz Lustenaua. Posle meča sa Dinamom iz Tbilisija naziru se jasne konture tima, mada za popravke i neke manje korekcije, uvek ima dovoljno vremena. Na kraju, Milojevićeva fudbalska filozofija je jasna a to je da Zvezda od proleća bude još brža, spretnija i efikasnija…

Ostavite komentar

Translate »