Priznanja Jovani Preković, Tijani Bogdanović i drugim vojnim sportistima

Ministar odbrane Nebojša Stefanović dodelio je u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba priznanja najuspešnijoj sportistkinji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2021. godini olimpijskoj šampionki u karateu Jovani Preković i najboljoj sportskoj ekipi koje je dobila ekipa Vojne policije, pobednik međunarodnog takmičenja „Čuvar reda”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pored ovogodišnjih laureata, priznanja za doprinos jačanju ugleda MO i VS u svetu kroz vrhunsko sportsko postignuće u protekloj godini dodeljena su i vojnim sportistima Tijani Bogdanović, Aleksandru Kukolju, Neveni Jovanović, Anji Obradović, Jasmini Milovanović i Luki Miloševiću.

– U prethodnih godinu dana imali smo priliku da nas Jovana obraduje na najlepši mogući način. Pored toga što je osvojila zlatnu medalju, ostaće zabeleženo da je prva zlatna medalja u istoriji u ovoj disciplini na Olimpijskim igrama pripala devojci koja je došla iz Srbije, iz našeg Ministarstva i na to smo posebno ponosni – rekao je Stefanović, osvrnuvši se i na borbu Tijane Bogdanović za bronzanu olimpijsku medalju u tekvondou.

On je tu borbu ocenio kao najdramatičniju koju je imao priliku da posmatra na Olimpijskim igrama, dok je ostalim olimpijcima poručio da iako medalja ponekad ne dođe, svi cene njihove rezultate i sve što rade za Srbiju.
Pripadnica Sportske jedinice Vojne akademije vojni službenik Jovana Preković proglašena je za najuspešnijeg sportistu MO i VS u 2021. godini. U protekloj godini, Jovana Preković je osvojila dve zlatne medalje na takmičenjima Premijer lige u karateu, u Istanbulu i Lisabonu, a dominaciju je potvrdila i na Evropskom prvenstvu za seniorke u Poreču.

Zahvaljujući ostvarenim rezultatima Jovana Preković je postala član Olimpijskog tima Srbije za Olimpijske igre u Tokiju, gde je na najvećoj smotri sportista cele planete osvojila zlatnu olimpijsku medalju.Samo tri meseca kasnije, na seniorskom Svetskom prvenstvu u Dubaiju, u kategoriji do 61 kilogram, odbranila je prvo mesto iz 2018. godine. Pored svih obaveza, priprema i takmičenja, Jovana Preković aktivno učestvuje u radu sa kadetima Vojne akademije, kroz rad u sportskoj sekciji.

Ostavite komentar

Translate »