Radnički iz Niša odbacuje navode o nameštanju meča!

Fudbalski klub iz Niša ističe da „s gnušanjem odbija da bude uvučen u još jednu kvazi aferu”.

Fudbalski klub Radnički iz Niša odbacio je navode o nameštanju utakmice sa kruševačkim Napretkom u protekloj sezoni Superlige Srbije.

– Fudbalski klub Radnički Niš s gnušanjem odbija da bude uvučen u još jednu kvazi aferu, kakve se našem klubu serviraju tokom čitave protekle sezone. Šokirani smo navodima da je jedna od najneizvesnijih utakmica koje smo u prvenstvu odigrali, u kojoj smo na terenu izgarali da spasemo sezonu i čitav klub, na bilo koji način dovedena u pitanje – navodi se u saopštenju niškog kluba.

Beogradski mediji su u ponedeljak preneli vest da je Evropska fudbalska unija (Uefa) izrazila sumnju u meč 34. kola Superlige Srbije, koji je 9. maja odigran u Kruševcu i završen pobedom Radničkog od 2:1.

Fudbalski savez Srbije je krajem maja zbog nameštanja utakmica oduzeo devet bodova Kolubari, dok su subotički Spartak i Mladost GAT kažnjeni novčano, zbog ugrožavanja integriteta takmičenja.

Iz Radničkog navode da su oni uvek prvi ukazivali na takve „greške i propuste” kako bi se te scene odstranile iz srpskog fudbala.

– Sada dolazimo u apsurdnu situaciju da se, u sezoni kada se našem klubu dosuđuje 15 jedanaesteraca i čak 12 crvenih kartona, sada prst uperuje u nas! Ako neko nije bio miljenik delilaca pravde i same pravde ove sezone, onda je to FK Radnički iz Niša. Uostalom, za goli opstanak smo se grčevito borili do samog kraja poslednje baraž utakmice. Sami, protiv svih – dodaje se u saopštenju.

Predstavnici niškog kluba ističu da je svako ko je gledao utakmicu u Kruševcu, mogao da vidi kako se ekipa bori i trudi da osvoji tri boda.

– Prečka domaćina, stopostotne šanse i napadi koje su naš golman i čitav tim odbijali u samom finišu meča ukazuje da ne može da bude ni govora o bilo kakvoj nesportskoj radnji na tom meču.

Iz kluba dodaju da se pitaju kako je baš u ovom trenutku „ovakva insinuacija dospela u javnost”:

– Dva meseca nakon pomenutog meča, mesec dana nakon završetka nacionalnog prvenstva. Ovo je, ovako predstavljeno, uvreda za čitav srpski fudbal. Najgore od svega bilo bi ako se ispostavi da ovo sami sebi radimo, da mi iz Srbije unižavamo domaći fudbal i urušavamo mu reputaciju u svetu… U ovom trenutku, plasiranje ovakvih insinuacija govori da je cilj svega ovoga naš klub i naši principi, a ne neka borba za regularnost.

Nova sezona u Superligi Srbije počinje 29. jula.

Ostavite komentar

Translate »