Rukometašice Srbije pobedile ekipu Islanda, ostvaren plasman na Evropsko prvenstvo

Rukometašice Srbije pobedile ekipu Islanda, ostvaren plasman na Evropsko prvenstvo!

Rukometašice Srbije pobedile su Islanđanke sa 28:22 i plasirale se na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Šampionat je na programu od 4. do 20. novembra ove godine.

Naša selekcija opravdala je ulogu favorita u duelu sa upornim Islanđankama. Nošene gromoglasnim navijanjem pune dvorane u Zrenjaninu, naše devojke su bile silovite. Risovićeva je bila neprelazna na golu u momentima kada su protivnice pretile da uhvate priključak i zaslužila je epitet igrača utakmice. To je ulilo sigurnost u igri naše selekcije koja je stigla do ubedljive pobede.

Iz Grupe 6, pored Srbije plasman na evropsku smotru rukometa obezbedila je i prvoplasirana Švedska.

Rukometašice Srbije su odlično ušle u meč sa tri gola u mreži Islanđanki, a sa druge strane bez primljenog u prvih pet minuta, i tako stigle do prednosti.

Razigrale su se i protivnice, ipak naše nisu dozvoljavale da smanje prednost. U desetom minutu imali smo 8:4. Tada su zapretile Islanđanke.

Vodila se velika borba, uspele su protivnice da serijom 5:1 izjednače. To kao da je trglo naše devojke koje su ponovo vratile prednosti i održavale je do kraja poluvremena.

U poslednjih pet minuta igre u prvom delu meča rukometašice Srbije su uspele da vrate maksimalnu prednost i na pauzu odu sa četiri gola razlike – 19:15.

Na početku drugog poluvremena naše su sa dva gola otišle na plus šest – 21:15. Rukometašice Srbije održavale su veliku prednost. Usledio je mali pad u igri naše selekcije i protivnice, sredinom drugog poluvremena, sa dva gola prilaze na minus četiri.

Na vreme je selektor Bregar zatražio tajm-aut. Nakon toga, naše su uspele da povežu redove i odbiju nalet protivnica.

Međutim, protivnice se nisu predavale – prišle su na 24:21. Usledio je odgovor naše selekcije, nakon odličnih odbrana Risovićeve u poslednjih pet minuta igre ušlo se pri rezultatu 25:21.

Naše su potom lagano privele meč kraju za konačnih 28:22.

Ostavite komentar

Translate »