Saša Čađo: Neće biti lako, ali ne sumnjam u ovaj tim

Košarkašica Srbije Saša Čađo izjavila je će nacionalni tim neće imati lak zadatak na kvalifikacionom turniru za Svetsko prevenstvo u Australiji. Naša selekcija pokušaće da izbori plasman na Svetsko prvenstvu na turniru u hali Ranko Žeravica. Prvi rival je Koreja, duel je na programu u četvrtak od 21.00.

Izbranice Marine Maljković od 10. do 13. februara vizu za SP tražiće u hali „Ranko Žeravica“ u Beogradu u grupi sa Korejom, Australijom i Brazilom, a plasman na šampionat iz grupe obezbediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.

„Uopšte ne sumnjam u tim. Iako je dosta različit sastav u odnosu na letos, kvalitetno se radi. Da ne verujemo u rad, ne bismo bile ovde. Nijedna utakmica neće biti laka, iako govore da imamo laganu grupu. Ja mislim da nam je grupa teška, ali mi ćemo se potruditi da svaku utakmicu odigramo borbeno“, rekla je Čađo.

Selektorka Maljković i ovaj put na priprema je radila sa mladim košarkašicama, kojima su se kasnije priključile iskusnije reprezentativke.

„Imali smo malo vremena za uvođenje mladih igračica u sistem Marine Mlajković. Nije lako, naporono je, ali verujemo u zajednički rad i imamo zajednički cilj. Mi starije se trudimo da pomognemo, mlade devojke stvarno kvalitetno rade. I Marina ih bira po kvalitetu“, istakla je Čađo.

Plasman na SP 2014. godine imao je veliki značaj za žensku košarkašku reprezentaciju, koja je nakon toga započela uspešn put, nakon kog je stiglo evropsko zlato, olimpijska bronza…

Sada su na toj stazi bez Sonje Vasić i Jelene Bruks i u izmenjenom sastavu, a Čađo ističe da bi volela da plasman na SP u Sidneju bude prekretnica i za ovu novu generaciju košarkašica.

„Volela bih da bude tako. Naš put je bio lep, imali smo dosta uspeha. Ako mlade devojke nastave da rade na isti način kao i mi, verujem da mogu da nastave putem kojim smo mi išle prethodnih godina“, kaže Saša.

Srbija turnir otvara u četvrtak u 21 sat protiv Koreje, dok će za vikend u istom terminu na programu biti dueli protiv Australije i Brazila.

„Prednost je što igramo kod kuće, gde ne želis da razočaraš ni sebe ni publiku. Naravno da će nam podrška značiti. Energija sa tribina uvek dobro dođe. Ne znam koliki je kapacitet, ali pozivam ljude da dođu u što većem broju“, zaključila je Čađo.

Ostavite komentar

Translate »