Šeik iz Katara nudi pet milijardi funti za kupovinu Mančester junajteda

Vlasnik katarske banke „Kvib” šeik Jasim Bin Hamad Al Tani poslao je ponudu od više od pet milijardi funti za kupovinu engleskog fudbalskog kluba Mančester junajted, prenosi „Skaj sports”.

„Poslali smo značajnu ponudu za kupovinu 100 odsto akcija Mančester junajteda. Želimo da klubu vratimo staru slavu na terenu i van. Imamo viziju da Mančester junajted postane najveći i najpoznatiji fudbalski klub na svetu”, stoji, između ostalog, u zvaničnoj ponudi katarske banke, koja je dostavljena britanskim medijima, javlja dnevni sportski list Sport.

Mančester junajted je u vlasništvu američke porodice Glejzer, koja je saopštila ranije da će ponude za kupovinu engleskog kluba primati do 17. februara u ponoć.

Britanski mediji navode da se porodici Glejzer sviđa ponuda od pet milijardi funti. Međutim, vlasnici engleskog kluba očekuju da stigne još neka ponuda za „crvene đavole”.

Glejzeri veruju da mogu da klub sa „Old traforda” prodaju za najmanje šest milijardi funti. Porodica Glejzer je vlasnik Mančester junajteda od 2005. godine, a engleski klub su tada kupili za 800 miliona funti.

Ostavite komentar

Translate »