Šest dana do starta jubilarnog 35. Beogradskog maratona

Naredne nedelje, tačno za sedam dana, Beograd će ponovo biti domaćin najveće sportske i trkačke manifestacije zemlji – jubilarnog 35. BGD maratona pod sloganom ”Prijateljstvo na duge staze”.

Start maratona zakazan je za osam sati, a najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić biće ovogodišnja ambasadorka, pet puta učesnica Olimpijskih igara i četiri puta pobednica BGD maratona.

„Manifestacija koju svi slavimo kao praznik sporta, prijateljstva i druženja na ulicama Beograda okupiće više od 6.500 trkača iz cele Srbije, regiona i sveta na distanci dugoj 21 i 42 kilometara. Jubilarni 35. Beogradski maraton, kao događaj od posebnog značaja za grad Beograd, organizuje se u punom obimu, sa velikim brojem učesnika i u prepoznatljivoj maratonskoj atmosferi, jer se posle dve godine pauze vraća „Akva viva Trka zdovoljstva“, saopštili su organizatori.

Najmasovnija trka u okviru Beogradskog maratona organizuje se na veliko zadovoljstvo rekreativnih učesnika svih uzrasta i kategorija, ali i velikog broja porodica koje će istrčati ili prošetati stazu dugu 2,5 kilometara , navodi se u saopštenju BGD maratona.

Kako se navodi, ove godine nas očekuje brza i zanimljiva elitna trka u kojoj će učestvovati sedam trkača iz Etiopije, koji su na granici obaranja rekorda staze Beogradskog maratona.

Novina u odnosu na prethodne maratone ogleda se u posebnim nagradama za domaće trkače.

Na ovaj način Beogradski maraton želi da posebno podstakne domaće učesnike, jer oni pored prilike da trče sa najbržim svetskim maratoncima, imaju priliku i da se nađu na postolju i osvoje neku od nagrada“, dodaju iz BGD maratona.

„Na Beogradskom maratonu ne učestvuju samo maratonci, već i rekreativci, deca, mame sa bebama, odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca, osobe sa invaliditetom, ali i posmatrači koji pružaju nesebičnu podršku učesnicima. Koristim ovu priliku da pozovem sve sugrađane da učestvuju u dugogodišnjoj tradiciji Beograda, da probude u sebi sportski duh i pridruže nam se, kako bismo tog dana poslali sliku Beograda kao atletske prestonice sveta“, izjavio je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Ostavite komentar

Translate »