Srebrna medalja za kikindske strelce na Gran priju (VIDEO)

Na Gran pri turniru Svetske streljačke organizacije u Osijeku, kikindski reprezentativci Duško Petrov i Brankica Zarić, u konkurenciji mešovitih parova, u gađanju iz vazdušnog pištolja, osvojili su srebrnu medalju. Petrov je u ekipnom plasmanu sa reprezentativcima Damirom Mikecom i Dimitrijem Grgićem, takođe iz vazdušnog pištolja, osvojio zlato.

Kikindski strelci, reprezentativci Srbije, ostvarili su odličan uspeh na nedavno održanom Gran – pri turniru Svetske streljačke organizacije u Osijeku. U gađanju iz vazdušnog pištolja, Kikinđani Duško Petrov i Brankica Zarić, u konkurenciji mešovitih parova, osvojili su srebro. Kikindskim pištoljašima malo je nedostajalo da u finalu osvoje najsjajnije odličje, ali je iskustvo ruskih reprezentativaca ipak presudilo.

“Od samog starta smo vodili i osvojili smo poene za ulazak u meč za zlato. Tu smo dobili Ruse, koji su najbolji na svetu i čini mi se da smo i njih mogli da pobedimo, ali je ipak nihovo iskustvo ovoga puta presudilo i dobili su nas minimanim rezultatom 16:10“, kaže Duško Petrov, reprezentativac Srbije u streljaštvu.

Ovo je prvi nastup kikindskih pištoljaša u mešovitom paru na međunarodnim takmičenjima, tako da je ostvareni rezultat utoliko veći jer su se na takmičenju u Hrvatskoj nadmetali reprezentativci streljačkih velesila.

“Poznajemo se 20 godina, a pre tri godine zajedno smo gađali u miks konurenciji, ali samo na domaćim takmičenjima. Mislim da smo svaki put osvojili prvo mesto. Ovo je bio prvi put da smo zajedno učestvovali na međunarodnom takmičenju i ispostavilo se da je odlična kombinacija“, dodaje Brankica Zarić, reprezentativka Srbije u streljaštvu.

kikinda, fotografija, strelci, ki, 2

Petrov je u ekipnom plasmanu sa reprezentativcima Damirom Mikecom i Dimitrijem Grgićem, takođe iz vazdušnog pištolja, osvojio zlato. Ostvareni rezultat u Osijeku korak je bliže ka zacrtanom cilju kikindskih strelaca, a to su Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

“Mi smo stvarno svetska sila u streljaštvu i mislim da je to javnost već prepoznala, a mi se trudimo i radimo i dajemo sve od sebe da uspemo u tome, pa smo uredili i našu streljanu“, podseća Petrov.

Streljana u Kikindi nedavno je bila mesto na kom su se okupili juniorski reprezentativci, kao i najbolji strelci naše zemlje, koji su prepoznali veoma dobre uslove u Kikindi za kvalitetne pripreme i treninge.

Planira se da se uslovi podignu na još viši nivo jer će se u novembru u najvećem gradu na severu Banata održati prvi Međunarodni kup u streljaštvu.

Ostavite komentar

Translate »