STRAVIČNO: Huligani nakon održanog večitog derbija hteli da SPALE DECU iz Kragujevca!

Kombi, kojim se osmoro mladih uzrasta od 16 do 18 godina iz jednog sela u okolini Kragujevca vraćalo sa derbija Crvene zvezde i Partizana, napala je i spalila u okolini Mladenovca grupa od oko 15 muškaraca sa kapuljačama na glavi! Napadači su u subotu oko 22.15 na mračnoj i nenaseljenoj deonici puta na samom izlasku iz Mladenovca presreli i demolirali kombi, a zatim ga zapalili upaljenim bakljama pošto su prethodno blokirali vrata da putnici ne mogu da izađu, pišu Šumadijske novine.

Vozač i putnici, od kojih samo jedan mladić ima 20 godina, zadobili su opekotine po glavi i rukama i posekotine po telu, a na mesto napada izašli su vatrogasci i policija, mladenovačka hitna pomoć koja zbrinula je sve povređene.

Vozač Igor Grujić rekao je „da su jedva spasili živu glavu“, i da je među mladima koje je vozio na derbi bila i jedna devojka, te da na kombiju nije bilo nikakvih transparenata, zastava, niti sportskih obeležja, koji bi mogli da isprovociraju neku navijačku grupu.

On je rekao da su im preprečili put, opkolili ih sa svih strana i da su se našli „bukvalno u klinču iz čista mira“, kada se jedno vozilo zaustavilo ispred njih, drugi auto se zakucao u zadnji deo kombija, a jedno vozilo se parkiralo sa strane i blokiralo vrata.

„Onda je iz nekoliko automobila izašlo oko 15 muškaraca. Svi su imali kapuljače i počeli su prvo da nas gađaju kamenjem, palicama i čime su stigli. Polupali su nam stakla, a onda počeli da ubacuju upaljene baklje u kombi. Nastao je haos. Neka deca su spavala pozadi. Staklo je letelo po nama. Mi smo izbacivali baklje, a oni su ih ponovo vraćali unutra. Bilo je strašno“, ispričao je on.

Grujić je rekao da mu nije jasno zbog čega su napadnuti, jer su sva deca bila „normalno obučena, bez ikakvih šalova i sportskih obeležja“, te sumnja da su u ovu, kako kaže, „unapred osmišljenu sačekušu“ upali greškom.

Istakao je da su nekako uspeli da otvore jedna vrata i da su u poslednjem trenutku svi izašli, te da su ih „sekunde delile od tragedije“, jer kada su napadači pobegli, buknuo je plamen i sve u kombiju počelo je da gori.

„Mi smo deca sa sela i želeli smo uživo da vidimo taj sportski spektakl. Ovo nam je bio prvi put da smo unajmili kombi da idemo. Ja imam 20 godina i bio sam najstariji, a svi ostali, među kojima je bila i jedna devojka imaju od 16 do 18 godina. Nismo imali nikakve šalove, ništa“, rekao je ovaj mladić

On je dodao da je u trenutku napada spavao i da ga je probudio udarac vozila, koje se otpozadi zakucalo u njih.

„Onda je odjednom nastala lomljavina, gađali su nas kamenjem, staklo je letelo po nama. Vikali smo ‘nemojte, unutra je devojka’, ali oni nisu prestajali. Počeli su bakljama da nam pale krov, bilo je strašno, baš strašno’’, obajsnio je ovaj mladić.

Svih devet putnika iz kombiju, zadobilo je opekotine po rukama i glavi, kao i posekotine po telu. Njima je na mestu napada mladenovačka Hitna pomoć inicijalno zbrinula povrede, a na dalje medicinsko praćenje upućeni su kragujevački Urgentni centar.

Njihove povrede evidentirane su kao lakše telesne povrede, a vozač Igor Grujić je obajsnio da su do odlaska u Kragujevac morali da čekaju da stignu roditelji dece, koji su ih kasnije prevezli do Urgentnog centra.

Vatrogasci su ugasili požar na kombiju, od kojeg, kako kaže Igor nije ostalo ništa, „samo garež i olupina“.

Takođe je potvrdio da je policija uzela izjave od njega i dece i da su im posle toga policijski službenici rekli „slobodni ste, možete da idete“.

Ostavite komentar

Translate »