Sukob policije i navijača u Argentini, ima i mrtvih!

Najmanje jedna osoba je preminula tokom sukoba policije sa fudbalskim navijačima, u blizini stadiona u Buenos Ajresu koji su pokušavali da uđu na utakmicu argentinske lige, prenosi AP.

Argentinske vlasti su saopštile da su mnogi navijači pokušali nasilno da uđu na utakmicu između Boka Juniorsa i Himnasije Esgrima u La Plati.

Deo domaćih navijača koji su ostali van stadiona, nakon što je kapacitet ispunjen i pošto su se kapije zatvorile, nije prihvatio činjenicu da neće gledati duel sa tribina.

Oko i na stadionu „Huan Karmelo Seriljo“ izbili su sukobi između policije i navijača, u kojima su snage bezbednosti koristile gumene metke i suzavac pokušavajući da nateraju navijače da se povuku, navodi AP.

U devetom minutu meča u četvrtak uveče sudija je prekinuo igru, a argentinski fudbalski zvaničnici su saopštili da je to učinjeno iz bezbednosnih razloga.

Vlasti su saopštile da je 57-godišnji muškarac doživio srčani udar dok je napuštao stadion i preminuo pre nego što je dovezen u bolnicu.

Na stadionu Huan Karmelo Seriljo u La Plati bili su prisutni samo navijači Himnasije, pošto su lokalne vlasti pokrajine Buenos Ajres zabranile navijačima gostujućih timova da prisustvuju utakmicama 2013. godine zbog čestih izbijanja nasilja.

Prošle sedmice, najmanje 131 osoba je poginula na indonezijskom fudbalskom stadionu kada je policija upotrebila suzavac.

Ostavite komentar

Translate »