Toto Volf: Rekord Maksa Ferstapena je potpuno nebitan

Direktor ekipe Mercedes u šampionatu Formule jedan Toto Volf izjavio je danas da rekord vozača Red Bula Maksa Ferstapena od 10 uzastopnih pobeda potpuno nebitan, prenosi Bi-Bi-Si.

Ferstapen je u nedelju trijumfovao na Velikoj nagradi Italije na stazi u Monci. Holandski vozač je stigao do desete uzastopne pobede u F1 i nadmašio prethodni rekord Sebastijana Fetela iz 2013. godine. Nemački vozač je tada u ekipi Red Bula ostvario devet uzastopnih pobeda.

Ekipa Red Bul je rekorder sa 15 uzastopnih pobeda. Ekipa Mercedesa, koja je u F1 dominirala od 2014. do 2020. godine, nije uspela da ostvari ove rekorde.

„Za mene su takvi rekordi potpuno nebitni. Bili su nebitni i u danima naših pobeda u Mercedesu. Ne znam koliko smo mi ostvarili uzastopnih pobeda. Nisam ni znao da se to broji”, rekao je Volf.

On je istakao da Ferstapenov uspeh „prikazuje sjajnog vozača u sjajnom bolidu, koji se takmiči na izuzetno visokom nivou”.

Volf je naveo da očekuje da će Red Bul da pobedi u svakoj trci ove sezone, osim ako ekipa ne napravi neku grešku.

Direktor Ferarija Frederik Vaser izjavio je da smatra da Ferstapen u poslednje dve godine nije napravio nijednu grešku na trkama.

„Red Bul je napravio impresivan rezultat. Za mene je najimpresivnije da Ferstapen, a ne radi se samo o poslednjih 10 trka, nije napravio nijednu grešku u poslednje dve godine. On odlično upravlja ovom situacijom”, rekao je Vaser.

Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 364 bodova, dok je njegov timski kolega Serhio Peres drugi sa 219.

Ostavite komentar

Translate »