Uefa kaznila „orlove“, bez navijača protiv Švedske!

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je fudbalsku reprezentaciju Srbije zatvaranjem stadiona na narednoj utakmici protiv Švedske u Ligi nacija, saopšteno je iz Niona, piše dnevni sportski list Sport.

Kontrolno, etičko i disciplinsko telo Uefe (CEDB) odluku je donelo zbog ispada navijača Srbije na utakmicama protiv Norveške (0:1) 2. juna i Slovenije u Ljubljani (2:2) 12. juna.

Disciplinsko telo Uefe kaznilo je selekciju Srbije sa jednom utakmicom bez publike, a ako se slični prekršaji ponove, „orlovi“ će još jedan meč morati da igraju pred praznim tribinama.

Fudbalski savez Srbije moraće da plati ukupno 43.000 evra zbog tri različita incidenta – 30.000 evra zbog rasizma navijača, 5.000 evra zbog ulaska navijača na teren i 8.000 evra zbog toga što su navijači koristili lasere.

Uz to, Uefa je suspendovala golmana reprezentacije Srbije Predraga Rajkovića na dve utakmice zbog toga što je vređao službeno lice na meču protiv Slovenije.

Na narednoj utakmici protiv Švedske, 24. septembra u Beogradu, srpski fudbaleri moraće da nose transparent na kom će pisati „Recite ne rasizmu“.

Ostavite komentar

Translate »