Vetar sprečio Vukićevića da nastupi u spustu, trka pomerena za ponedeljak

Takmičenje u spustu, kojim je trebalo da budu otvorena nadmetanja u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, odloženo je zbog jakog vetra i loših vremenskih prilika. Trka u najbržoj skijaškoj disciplini pomerena je za ponedeljak i biće vožena od 5.00 ujutru po našem vremenu, saopštili su organizatori.

Najbolji svetski skijaši, među kojima i srpski reprezentativac Marko Vukićević, nisu dobili priliku da otvore Zimske olimpijske igre zbog snažnog vetra na planinskom području Sijaohaituo, Nacionalnom centru za alpsko skijanje na severozapadu kineske prestonice.

Start trke, zakazan za 11 po lokalnom, odnosno 04.00 ujutru po srednjoevropskom vremenu, nekoliko puta je pomeran.

Kada je postalo jasno da zbog udara vetra neće moći da garantuju bezbednost svih takmičara, organizatori su se odlučili za odlaganje takmičenja.

„Trka u muškom spustu morala je da bude pomerena za neki drugi dan zbog trenutne vremenske situacije sa udarima vetra i predviđene prognoze. Novi start u muškom spustu nije poznat u ovom trenutku“, istakli su organizatori uz dodatak da će novi termin biti saopšten što je pre moguće.

Vremenske prilike prave velike probleme u Pekingu od samog početka ZOI, pošto su i zvanični treninzi u spustu otkazivani prethodnih dana.

Marko Vukićević nastupiće sa startnim brojem 33.

Ostavite komentar

Translate »