Vladan Babić proglašen za najboljeg srpskog boksera na „Beogradskom pobedniku”

Kapiten reprezentacije Srbije Vladan Babić proglašen je za najboljeg srpskog boksera na 61. međunarodnom turniru „Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić”, saopštio je Bokserski savez Srbije (BSS).


„U hali ‘Aleksandar Nikolić’ završeno je 61. izdanje međunarodnog boks turnira duge i bogate tradicije ‘Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić’. Turnir koji je već dugi niz godina svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji ove godine ugostio je 93 boksera i 35 bokserki iz 16 zemalja sveta, od Bolivije, preko Bangladeša, do Francuske, Rusije, Kipra, Belgije, Kazahstana, Jermenije…”, navode iz BSS.

„Beogradski pobednik” je održan pod pokroviteljstvom Grada Beograda, podržan je od strane generalnog sponzora MTS-a i u organizaciji Bokserskog saveza Srbije.

 „Turnir je prikazao visok kvalitet boks škola iz svih delova sveta, a najbolji timski boks pokazali su reprezentativci Kazahstana koji su i osvojili pehar namenjen najboljoj selekciji ovog takmičenja koju je selektoru ovog tima uručio direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta”, saopšteno je iz saveza.

U finalu u muškoj konkurenciji održano je 13 borbi. U finalu je fantastičnu partiju pružio kapiten boks selekcije Srbije, superteškaš Vladan Babić, koji je pobedio Kazahstana Oizasa Bukaeva 4:0.

„Bio je teži meč nego što sam očekivao, ali potrudio sam se da iskoristim poslednji atom snage i pobedio. Jako mi je značila podrška ljudi koji su došli da me gledaju. Ovo je jedna odlična uvertira pred Evropsko prvenstvo koje će se održati ovde u Beogradu, nadam se da će sve proći dobro kao na ovom turniru i idemo po još zlatnih medalja”, rekao je Babić, koji je proglašen za najboljeg domaćeg boksera na turniru.

Sportonline.rs/D.M.A.

Ostavite komentar

Translate »