ZASLUŽENO: Novak Đoković odlikovan ordenom Nikole Tesle!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlikovan je ordenom Nikole Tesle, saopšteno je iz Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog naučnika iz čitavog sveta.

U obrazloženju koje je potpisao Nikola Lončar, predsednik TNF iz Filadelfije, navodi se da je „Nikola Tesla celom svetu doneo budućnost, a Novak Đoković je stvorio budućnost tenisa i modernog sporta“.

„Novak Đoković je novi Nikola Tesla i novi srpski genije. Svojim delima uzdigao je svetsku javnost, a nas Srbe učinio ponosnim. Mi mu se ovim ordenom zahvaljujemo i dajemo punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnim i patriotskom radu“.

Orden Nikole Tesle ustanovljen je u Teslinoj naučnoj fondaciji pre nekoliko godina kao odličje „U duhu Nikole Tesle“.

Kako se navodi, povod za dodelu Ordena Nikole Tesle najboljem sportisti sveta su „neprijatna događanja u Australiji, koja su za posledicu imala ponižavanje i rušenje ugleda samog Đokovića, ali i njegovog srpskog naroda“.

„Iskazana netrpeljivost, a u nekim slučajevima i mržnja prema Novaku, proizvela je i mržnju prema Srbima, što ne priliči državama i ličnostima iz demokratskog sveta“, zaključuje se.

Ostavite komentar

Translate »