Zvezda povlači dres sa brojem 11 Džajiću u čast!

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je u Narodnom pozorištu 60 godina od dolaska u klub legendarnog Dragana Džajića, treće Zvezdine zvezde i, prema brojnim mišljenjima, najboljeg igrača crveno-belih u istoriji.

Događaj je održan pod naslovom „Dragan Džajić – marka za ceo svet”, a ovim povodom Pošta Srbije izdala je prigodnu marku, piše dnevni sportski list Sport.

Crvena zvezda će na kraju sezone zauvek povući dres sa brojem 11 u čast legendarnog Dragana Džajića. To je večeras objavio generalni direktor kluba Zvezdan Terzić. Broj 11 trenutno nosi Osman Bukari, ali će ga promeniti na kraju sezone.

„Draga naša Zvezdo, hvala vam što ste 60 godina pretvorili u ovo nezaboravno veče. Nema reči koje su dostojne sreće, ponosa i časti koju ste mi ukazali u najsvečanijem trenutku u mojoj profesionalnoj karijeri. Više nemam neostvarenih želja, sve su ispunjene pod našom srećnom Zvezdom. Vredelo je”, rekao je legendarni Dragan Džajić na svečanosti povodom 60 godina od njegovog dolaska među crveno-bele.

„Naravno da su titule u Bariju i Tokiju nešto posebno, ali svi trofeji su mi podjednako važni. Verujte mi, najdraže od svega mi je to što sam imao privilegiju da igram za Zvezdu. Sve drugo je lepo, ali najlepše je nositi Zvezdin dres na terenu”, rekao je Džajić posle svečanosti.

On je rekao da se nada da će još dugo živeti, biti uz Zvezdu i pomagati koliko može.

„Zvezda je deo mog života, nadam se da će nove generacije uspeti i da me prevaziđu. Ako sam mogao ja da dođem sa Uba sa 17 godina, zašto ne bi mogao neko i sada”, istakao je Džajić i konstatovao da mu je veoma drago što Zvezda ponovo dominira srpskim fudbalom.

„I kada sam bio igrač, kasnije i kao funkcioner, uvek sam mislio da mogu bolje. Tako da verujem da i sada Zvezda može i bolje i još više”, poručio je Džajić.

Večerašnjoj svečanosti prisustvovale su brojne Zvezdine legende, nekadašnji saigrači, aktuelno rukovodstvo, članovi porodice, a među gostima bio je i Patrijarh srpski Porfirije, prenosi Tanjug.

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim. Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine, sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti. Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva. Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča.

Posle igračke karijere, dubok trag ostavio je kao direktor i „tvorac šampionskog tima iz Barija”, kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba. Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku.

Ostavite komentar

Translate »